Гъвкави настилки

Тъкан мокет – Подходящ за всякакви представителни представителни сгради с интензивна експлоатация.


Мокет и мокетни плочи

Висококачествена настилка с class 3 и 4, с основа текстил, латекс или битум, с различно полиамидно съдържание, антистатичен и трудногорим материал. Мокетените настилки, независимо дали говорим за рула или плочи, са широко разпространени както в бита, така и в обществени сгради и помещения. Те биват с разнообразна визия  спрямо технологията на производство /рязан косъм, букле, иглонабивен, тъкан и т.н./ и различна плътност и износоустойчивост спрямо тяхното предназначение.  Имат висока степен на шумозаглушаване и пожаробезопасност. Притежават необходимите сертификати за полагане в обществени сгради и помещения. С тези си свойства мокетените настилки са често предпочитани за хотели, конферентни зали, киносалони и офиси. Но винаги трябва да се отчита, че това изисква сериозна и адекватна поддръжка, за да не се окаже след година, че мокета е за подмяна.


Иглонабивен мокет и мокетни плочи 100% polyamide, class 4,inflamable class B1. Всички мокети и мокетни плочи от този вид са с много високо качество и засилена издържливост, подходящ както за средно, така и за много високо натоварен трафик в помещения и стълбища.


Линолеум  - линолеум с дебелина от 2,0- 3,0мм., с износоустойчиво покритие, той е препоръчителен за помещения като офиси, здравни и образователни заведения, за дома. Линолеумът е екологично чист подукт, еднослойно подово покритие линолеум, 100% естествен материал съставен от дървени или коркови стърготини, ленено масло, естествени смоли и оцветители и с гръб юта. Ето защо линолеумът е много добър избор за днес и за в бъдеще.


Винилови /PVC/ настилки – те са от хомогенен и хетерогенен вид.
При тяхното полагане се използва технология, при която не остават фуги и помещенията остават изключително лесни за поддръжка. PVC настилките са подходящи за прилагане в различни помещения - от административни сгради и складове с висок процент човекопоток, където се изиква висока износоустойчивост на продукта - до дома където можете да приложите различни дизайни за по-голям комфорт, уют и чистота. Виниловите настилки са с широк спектър на приложение в обществени сгради и индустриални помещения. Поради своята технология на производство и  заради своята износоустойчивост са предпочитани за използване в райони със средна, силна  и интензивна натовареност. Тяхното полиуретаново покритие е предпоставка за лесна поддръжка и изключителна здравина, а топлоизолационните им качества са извън конкуренция. Годни са за полагане и при наличие на подово отопление, което е един допълнителен плюс.

Хомогенни винилови настилки

В зависимост от характеристиките им, тези настилки намират приложение в болнични помещения, училища, супермаркети, складове и други помещения с високо интензитет на натоварване.
Компактните хомогенни подови настилки са създадени от един слой и предлагат дълбочина и реалност на цветовете. Колекциите представят изключително богатство от шарки и нюанси, даващи възможност за различен дизайн. Хомогенните настилки се разделят на три различни типа: IQ - обработени с полиуретан: висококачествени настилки със специално обработване улесняващо тяхната поддръжка. Plus PUR - двойна обработка с полиуретан, изключително лесна за поддръжка. Standard PUR - стандартна обработка с полиуретан, даваща възможност за лесно почистване. Компактните хомогенни настилки са създадени съобразно стандартите и изискванията за устойчивост, екологосъобразност, антистатичност и пожаробезопасност

Хетерогенни винилови настилки

Компактните хетерогенни настилки са многослойни настилки, състоящи се от два, три или повече слоеве. Повърхностен слой обработен с полиуретаново покритие, междинен слой подсилен със стъклени нишки и носещ слой имащ антибактериални свойства и обработен специално срещу проникването на мухал.Компактните хетерогенни настилки са специално разработени за площи и зони с тежък трафик, както и за болнични заведения.