Епоксидни и полиуретанови саморазливни подове

В зависимост от химичния си състав, те биват на водна или органична основа. Епоксидните и полиуретанови настилки могат да бъдат дву, три или четири компонентни системи, които се миксират и полагат съгласно техническите им карти. Различните системи се препоръчват спрямо потребностите и изискванията за експлоатация. Те са изключително здрави, водо и удароустойчиви, и се предлагат в цялата цветова гама по системата RAL. Системите от този вид могат да бъдат комбинирани. Съществува възможност за полагане на огледален финиш, съчетаемост с други замазки и вертикално полагане ( при по-тънките системи).Епоксидните и полиуретанови подове са устойчиви на пешеходен и индустриален трафик и лесни за поддръжка.

Системи на водна основа

Тези системи са подходящи за фармацевтичната и хранително-вкусова промишленост, лаборатории, месо- и млекопреработващи цехове, складове и др. Служат за бариера между мокри/влажни основи и епоксидното и полиуретаново покритие, или като финишно покритие на бетонови основи и циментови замазки. Полагат се на дебелина от 0,3мм до 2,0мм.

Системи на органична основа

Това са подови системи за леко, средно и високо /екстремно натоварване/. Намират приложение в фармацевтичната и хранително-вкусова промишленост, лаборатории, месо- и млекопреработващи цехове, супермаркети, складове и товарни рампи и много др. Подходящи са и като настилки за гаражи и паркинги. Предлагаме и специализирани подови покрития за нискотемпературни камери, както и за работни помещения, където се използват висококонцентрирани алкални и киселинни разтвори. С една дума, подове подходящи за
експлоатация при всякаква агресивна среда. Могат да се полагат при дебелини от 0,3 до 2,5мм.

Електропроводими /токоотвеждащи/ подови системи

Това са епоксидни системи приложими в помещения с високочувствителна електронна апаратура, като болнични заведения, операционни и компютърни зали, лаборатории и други помещения, където се работи с чувствителна апаратура. Те съдържат електропроводими частици и при спазване на технологията за полагане отвеждат натрупаното статично електричество в заземената инсталация.

Декоративни саморазливни подове

Все повече навлизат в интериора с неограничените си възможности за уникален дизайн. Те са износоустойчиви, без фуги и прекъсвания. Минималната им дебелина позволява нанасяне върху други съществуващи настилки, без повдигане на интериорните врати. Лесни са за почистване и безвредни за хората и околната среда.

Полиуретановите смоли са приложими и в сферата на екстериорната декорация. Тези настилки се използват като крайно покритие за оформяне на подове на открити тераси, площадки, околожилищни простраства. Приложими са и като настилки за двор. Могат да имат различна визия и да бъдат оцветени по желание на клиента. Полагането може да е като саморазливен под (гладко или антиплъзгащо), с посипка от кварц или цветен чипс, както и полиуретанова настилка, наситена с цветен кварцов пясък и пълнители.